2021. november 7., vasárnap

Grízpudingos epres torta zila formában

 Kedvem támadt kísérletezni…nem volt semmilyen alkalom, csak gyakorolni akartam a zila sütést, élesben nem mertem még kipróbálni, nehogy a végén torta nélkül maradjon az ünnepelt. 😉 De nem lőttem mellé, nagyon finom tortát sikerült összedobnom, a Lidl-ben beszereztem egy formaleválasztó spray-t, így gyönyörűen kijött a formából. Szóval elégedett vagyok. 😁



Hozzávalók:

A piskótához:

2 tojás

2 ek cukor

2 ek liszt

1 mk szódabikarbóna

A grízpudinghoz:

1 l tej

2 cs. Vaniliás pudingpor

2 ek gríz

6 ek cukor

Az eperöntethez:

30 dkg eper (ez most fagyasztott volt)

4 ek cukor ( ízlés szerint változhat)

1 ek vaniliás pudingpor

Díszítéshez:

2 dl habtejszín

2 ek porcukor

Elkészítése:

A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. A zilaforma karimáját sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a sütőpapírt felhajtogatjuk a forma oldalára, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük (sütőfüggő)

A grízpudinghoz a pudingport egy tálban összekeverjük a cukorral, és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejben megfőzzük a grízt, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket. A zilaformát lefújjuk formaleválasztó sprayvel, beleöntjük a grízpudingot, majd a piskótát a tetejére tesszük, és a hűtőben pihentetjük pár órát, amíg megdermed.

Az epret egy lábosban felfőzzük a pudinggal, botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Lehűtjük.

A már megdermedt tortát piskótával lefelé egy tortakartonra fordítjuk, és leemeljük róla a formát. Az üregeket pedig megtöltjük a kihűlt eperöntettel.

Tetejét tejszínhabbal díszítjük.



1 megjegyzés: