A rétesek közül ez az egyik nagy kedvenc nálunk, nincs az a mennyiség, ami ne tűnne el egy délután alatt, még sosem sikerült úgy istenigazából jóllaknom belőle...:-)
Bár, hogy egészen őszinte legyek, a múltkor, hogy kipróbáltam szilvás változatban is ITT a bejegyzés róla...nekem azóta az lett a kedvencem, bár az is kevésre sikeredett...idő előtt elfogyott...:-)
Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy ez az adag nem túl nagy, mindössze egy rúd rétesre elegendő...de ez az a fajta, amiből egy tepsire való is kevés...
Hozzávalók:
50 dkg meggy
10 szem édesítő tabletta
2 ek cukor
1 zacskó tejszín ízű pudingpor /vaniliás is jó/
Fahéj
Rum aroma
Kevés olaj és tejföl a lekenéshez
1 zacskó rétes tészta
Elkészítése:
Mivel most nincs szezonja, fagyasztott meggyből készítjük. Még fagyos állapotában lábosba tesszük, és alacsony lángon addig főzzük, hogy levet engedjen. Ekkor beledobjuk az édesítőt, fahéjat és a rum aromát. Puhára főzzük a meggyet, majd mehet bele a pudingpor.folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Ekkor beleszórjuk a cukrot is, majd lehűtjük.
A réteslapból 2-t egymásra rakunk, lekenjük kevés olajjal, ráöntjük a már kihűlt meggyes szószt, és feltekerjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit szintén megkenünk olajjal, és erre tesszük rá a rétest. Tetejét tejföllel kenjük le, 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése