2013. november 2., szombat

Szilvás rétes csökkentett energia-, és szénhidrát tartalommal

Szerencsére az idén bőséges volt a szilva termés, így bőven jutott belőle a fagyasztóba is. Így aztán most úgy gondoltam, megpróbálkozom belőle rétest sütni...ami nem volt egy rossz ötlet, mert valami óriási lett...:-) 

Ebből a mennyiségből 1 rúd lesz.

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
50 dkg szilva ( ezúttal egyenest a fagyról)
10 szem édesítő tabletta
2 ek cukor
1 zacskó tejszín ízű pudingpor ( vaniliás is jó)
Rum aroma
Fahéj
Citromlé
Olaj
Tejföl a rétes lekenéséhez

Elkészítése:

A szilvát még fagyosan lábosba tesszük, és alacsony lángon főzni kezdjük, amíg levet enged. Ekkor beletesszük az édesítőt, fahéjat, rum aromát és puhára főzzük. Amikor megpuhult, beleöntjük a pudingport, folyamatosan kevergetve közepes lángon főzzük 5-10 percig, majd mehet bele a cukor is. Majd egy löttyintés citromlé...lehűtjük.

Két réteslapot egymásra teszünk, lekenjük olajjal, ráöntjük a tölteléket, feltekerjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, lekenjük olajjal, rátesszük a rúd rétest. Lekenjük tejföllel.

200 fokra felmelegített sütőben pirulásig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése