...amit anyukám szülinapjára készítettem. Sokadik variációra jutottam el ehhez a tortához, nagyon nem akart jönni az ihlet. Utolsó pillanatig nem tudtam, mit is sütök, random módra vásároltam a hozzávalókat is.😊 De végül is, nagyon örülök, hogy ez mellett döntöttem, mert nagyon finom lett.
A krémhez való cukorról annyit mondanék, hogy kizárólag házilag készített vaniliás cukrot használtam, (kávédarálóval ledaráltam egy rúd vaniliát fél kg cukorral, és egy jól záródó üvegben tárolom) így még intenzívebb vaniliás íze lett.
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
4 tojás
8 ek vaniliás cukor
1 cs. vaniliás pudingpor
2,5 dl tej
4 dl tejszín+3 ek vaniliás cukor
1,5 cs. Zselatin fix
1 marék mazsola
1 ek rum aroma
A burkoláshoz:
3 dl hulala
Cukorgyöngy
Csokilencse
Elkészítése:
4 tojásból piskótát sütünk. A tojást és a cukrot ronotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett félgömb formájú sütőformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Elkèszítjük a főzött krémet. A tojásokat, vaniliás cukrot, a pudingport és a tejet csomómentesre keverjük és gőz fölött állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Lehűtjük. Az sem baj, ha előző este készítjük el.
A mazsolát rumaromába áztatjuk.
4 dl tejszínt robotgéppel felverünk, ha már kemény, hozzáadjuk a vaniliás cukrot. A már kihűlt sárga krémbe belekeverjük a felvert habot. Belekeverjük a zselatin fixet.
A piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapra krémet kenünk, rászórjuk a mazsola 2/3-át, erre jön a második piskóta lap. Erre is krémet, majd mazsolát teszünk, végül jön a 3. piskóta lap. A maradék krémmel befedjük a tortát.
A hulalát felverjük, és habzsákkal bogyókat nyomunk a tetejére. Cukorgyönggyel és csokilencsével díszítjük.