2015. szeptember 4., péntek

Levendulás keksz

Már tavasszal elhatároztam, hogy megsütöm ezt a kekszet. Aztán, amikor júniusban virágzott a levendula, ezer más fontosabb dolgom volt, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már késő...:-(  

Most azonban ismét virágzott egy-két kisebb bokor így hamar le is szüreteltem, mielőtt megint késő lenne...



Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
12 dkg kukorica liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
Csipet só
3 dkg étcsoki pici kockára vágva
1 marék levendula virág

Elkészítése:

A lisztekben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, sót, csokit és a felaprított levendula virágot. Összegyúrjuk, hengert formázunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőben pihentetjük, amíg megkeményedik annyira, hogy szeletelhető legyen.

Fél cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 170 fokos sütőben kb 10 percet sütjük.

Ha kihűlt, porcukorba forgatjuk.(Mire idáig eljutottam volna, a fele eltűnt a tepsiből...)


Az eredeti recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése