2016. június 26., vasárnap

Konyakos piskótatekercs

Lakásfelújítás kellős közepén állok...szép munka, mostanában nem lesz még kész...halmokban álltak a bontás során keletkezett törmelékes zsákok. Kedves kollégáim segítettek, és elvitték mind a hulladékudvarba, így köszi sűtiként készítettem nekik ezt a sütit.😊



Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 tk sütőpor
1 ek kakaó

A krémhez:

1 cs. Vaniliás puding
3 dl tej
3 ek cukor
1 ek konyak aroma
1/4 margarin
Konyakmeggy

A díszítéshez:

5 dkg csoki
1 ek étolaj
Jégcukor

Elkészítése:

A piskótához a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg forró, vizes konyharuhára tesszük, és feltekerjük. Mindjárt ki is tekerjük, és levesszük a konyharuháról, ne ázzon el, majd a konyharuha nélkül ismét feltekerjük.

A krémhez a pudingot a cukorral összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt beletesszük a margarint, és a konyak aromát, és robotgéppel habosra keverjük.

Ezzel a krémmel lekenjük a piskótát, a széléhez, ahol elkezdjük majd felekerni, konyakmeggyeket sorakoztatunk. Feltekerjük.

Jöhet a csokimáz. Gőz fölött felolvasztjuk az olajjal a csokit, majd rákenjük a piskótatekercs tetejére. Megszórjuk jégcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése