2017. január 8., vasárnap

Gyümölcsös puding chia maggal CUKOR NÉLKÜL

Év eleje lévén ismét rátévedtem a mérlegre.....nem kellett volna...jó sok plusz kilót sikerült összeszednem az utóbbi hónapokban, ez rádöbbentett, hogy változtatnom kell, hogy megállítsam a folyamatot. Ez nálam már nagyon nagy szó, mert imádok enni, szeretem a finom ételeket. Terveim szerint három tételt hagyok el az étrendemből, a kenyeret, a tésztát és a cukrot. Nehéz lesz, de megpróbálom.

Vasárnap azonban szükség van desszertre ebéd után. Kizárásos alapon maradnak a pohárkrémek édesítőszerrel. Kaptam egy nagy zacsi eritritet, amit sosem használtam korábban, nem ismertem, annyi infom volt, hogy a cukor édességének kb 60%-át produkálja, így csak érzésre borítottam bele az édesítő tabletta mellett. Meg aztán ki hogy szereti, van, aki jobban, van aki kevésbé édesen. Döntse el mindenki maga. 😊

Hozzávalók:

A gyümölcszseléhez:

1 marék magozott meggy
3-4 szem szilva
1 barack
10 szem édesítő tabletta
Eritrit (ízlés szerint)
3 ek rum
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
2 csapott ek vaniliás puding
2 tk chia mag

A pudinghoz:

1 cs. vaniliás puding
10 szem édesítő tabletta
Eritrit (ízlés szerint)
0,5 l tej

Elkészítése:

A fagyasztóból elővett gyümölcsöket megmossuj, a szilvát és a barackot összekockázzuk, nyeles lábosba tesszük. Beleöntjük a rumot, a pudingot, fűszereket, végül az édesítőszereket, és sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és belekeverjük a chia magot.

Az édesítőket a pudinghoz adjuk, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk. Belekeverjük a pudingot. Sűrűre főzzük.

Poharakba tálaljuk felváltva a pudingot és a gyümölcszselét. 5 pohár lesz belőle.


2 megjegyzés:

  1. Hát igen, de végül is a mérleg a hibás, nem? Én is félve állok rá, sajnos megint híztam az ünnepekben, pedig azt hittem, hogy figyelek a kalóriákra. Már én is gondoltam az eritritre. Remélem, neked beválik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok volt a bűnözés, ez volt a baj, nehéz megállni. De az első lépést megtettem, már csak ki kell tartani. Amúgy az édesítő tabletta és az eritrit kombo jónak tűnik, önmagában az eritrit nekem nem elég édes.

      Törlés