2018. február 5., hétfő

Sajtos kréker

Szilveszterre sütöttem ilyer először, akkora sikert aratott, hogy Dorka azt kérte, ezt süssem a névnapjára, ezt szeretné vinni a suliba. Mivel akkor időhiány miatt nem mentettem le a receptet, gyorsan elkezdtem kajtatni a neten, hogy hol is olvastam. Ezúton is köszönöm Rupáner-konyhának a receptet!


Hozzávalók:

22 dkg liszt
1 tk só
20 dkg margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
2 tojás sárgája

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a sajtot, végül a tojások sárgájával összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük egy órát. Én reggel dobtam össze a tésztát, és este munka után sütöttem ki.

Lisztezett gyúródeszkán kb fél cm vastagra sodorjuk, derelyevágóval 1,5x1,5 cm-s négyzetekre vágjuk, fogpiszkálóval lyukakat szúrunk a négyzetekbe.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kréketeket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

2018. január 28., vasárnap

Mogyorókrémmel töltött csokis korongok

Állandó időhiánnyal küzdök az utóbbi időben, és közeledi a sulis farsang, amire mint minden évben, idén is vinni kell vmi süteményt. Mivel hét közepén lesz, olyanban gondolkodtam, amit villámgyorsan el tudok készíteni, akár munka után is, de emellett persze az sem árt, ha mutatós, végtére is gyerekeknek készül.


Hozzávalók:

1 cs piskóta tallér ( Lidlben kapható)
Mogyorókrém
1 tábla csokoládé
Kevés olaj
Díszítéshez dekorcukor

Elkészítése:

Egy piskótakorongot átszúrunk fogpiszkálóval úgy, hogy alul kilógjon kb 1 cm-re. Egy másik piskótakorong alját megkenjük mogyorókrémmel, majd hozzátűzzük a fogpiszkálóhoz. Az összeset elkészítjük, majd olvasztunk csokit, kevés olajjal, megmártogatjuk benne a korongokat. Sütőpapírra sorakoztatjuk őket, tetejét leszórjuk dekor cukorral. 

Fogyasztás előtt várjuk pár órát, hogy megpuhuljon a piskóta, de az se baj, ha előző este készítjük el.

Tipp: mogyorókrém helyett tölthetjük lekvárral, vagy akár banán szeletekkel is.