Dorka lányom kérésének eleget téve ma tejes pitét sütöttem, ezúttal szilvával. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, főleg cseresznyével vagy meggyel szoktam, de most szilvát találtam a fagyasztóban.
Amellett, hogy nagyon eteti magát, a másik előNye, hogy annyi idő alatt összedobható, amíg felfűt a sütő.
Amellett, hogy nagyon eteti magát, a másik előNye, hogy annyi idő alatt összedobható, amíg felfűt a sütő.
Hozzávalók:
2 db tojás
13 dkg cukor
1 vaniliás cukor
1 citrom leve, és reszelt héja
csipet só
16 dkg liszt
0,5 l tej
forma kikenéséhez vaj
6-7 szem szilva
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Rum aroma
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Rum aroma
Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra. A szilvákat kockára vágjuk, tálba tesszük, majd megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel és meglocsoljuk rum aromával. Félretesszük.
A tojást, cukrot, vaniliás cukrot, citrom levét, és héját, és a sót robotgéppel habosra keverjük, majd felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet.
A tojást, cukrot, vaniliás cukrot, citrom levét, és héját, és a sót robotgéppel habosra keverjük, majd felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet.
Kivajazott pite formába öntjük. Beleszórjuk az előkészített gyümölcsöt.
10 percig sütjük 190 fokon, azután visszavesszük a hőfokot 170 fokra, és így még 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése