Nem igazán vagyok jártas a paleo konyha terén, sőt, egyáltalán nem, így arról sem volt fogalmam, mi is az az útifű maghéj, és mire való, mígnem a kolléganőm elmondta, hogy lazítja a kenyér belezetét. Több se kellett, már mentem is és vettem egy zacskóval kipróbálásra.
Amióta nincs időm kovászt nevelgetni és öregtésztázni, a Lidlben kapható csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékekből sütöm a kenyeret. Ezt azért szeretem, mert mindig készen áll, ha kenyeret akarok sütni. A 3-4 féle lisztkeverékből a parasztkenyér keveréket szeretem a legjobban, így ezzel tettem próbára az útifű maghéjat.
Hozzávalók:
500 g Bauernbrot lisztkeverék
2 ek útifű maghéj
420 ml víz
Szezámmag
Szezámmag
Elkészítése:
A lisztkeverékhez hozzáadjuk az útifű maghéjat és a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten átdagasztjuk.
Egy 20 cm átmérőjű paraszttál aljába vizet permetezünk, kibéleljük sütőpapírral.
A kidagasztott kenyértésztából lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk, majd a paraszttálban 60 percet kelesztjük.
tetszik..
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
Törlés