2014. június 1., vasárnap

Meggyes-mákos linzer

Azt hiszem, említettem már, hogy mákrajongó vagyok...sajnos a családban csak én, így túl gyakran nem kerül fel mákos süti a menüsorra. Aztán valahogy annak ellenére, hogy tulajdonképpen senki nem szereti, mégis mindenki úgy nekiesik, hogy nekem már alig jut...Szóval elképzelésem sincs, mi lenne, ha szeretnék...:-) Amikor Dorka meglátta, mit sütök, határozottan kijelentette, ebből ő bizony nem fog enni...aztán nézegette egy percig, majd meggondolta magát, na jó talán egyet megkóstol....és végül rájött, mint mindig, hogy ez nem is olyan rossz...le fog csúszni több is...:-D 

Hozzávalók:

A tésztához:

200 g liszt
125 g margarin
75 g cukor
1 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor

A töltelékhez:

200 g mák
200 g magozott meggy
75 g cukor
Fél citrom reszelt héja

A tetejére:

Porcukor

Elkészítése:

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát, hűtőben pihentetjük, kb negyed órát.

A mákot a cukorral ledaráljuk, belereszeljük a citrom héját.

A tésztát ketté választjuk, közepes tepsi méretűre sodorjuk a két gombócot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rászórjuk a mákot és a meggyet, majd mehet rá a második lap. Villával megböködjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütjük. Tetejét porcukorral szórjuk le.  Amikor kihűlt, szeletelhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése