...Limara után szabadon....merthogy időhiány miatt már jó rég sütöttem kelt tésztát, és mostanra már igencsak hiányzott. Viszont ma sem volt túl sok időm a sütésre, ezért döntöttem ez mellett...kicsit persze átvariálva.
Vettem a múltkor földimogyoró krémet, ami mindenkinek nagyon ízlett, ezért aztán arra gondoltam, az lesz a tölteléke...
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 tk só
70 g cukor
1 egész tojás
3 dl tej
4 dkg élesztő
70 g margarin
1 tk rum aroma
A töltelékhez:
Földimogyoró krém
A lekenéshez:
1 tojás
Elkészítése:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzàvalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Pihentetjük negyed órát.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk,négy egyenlő gombócot formàzunk belőle. Az egyik gombócot vékony kör alakúra sodorjuk, megkenjük kissé megolvasztott földimogyoró krémmel, majd beborítjuk egy màsik vékony kör alakúra nyújtott tészta lappal.
Derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, kifli formára feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A megmaradt két gombócot ugyanígy készítjük el.
Két gàztepsi tele lesz vele. Felvert tojással lekenjük a kiflik tetejét. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. Amíg felfűt, addig kelnek még a kiflik. 15 perc alatt pirosra sütjük őket. Sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése