Mintha tegnap lett volna, hogy Botika első szülinapi tortáját sütöttem...azóta eltelt egy év, és már a második szülinapját ünnepeljük!:-)
Ezúttal is sok munkát fektettem bele, saját formával, saját recepttel készültem. A forma mi más is lehetne, mint Sanyi mellett a második legjobb cimbi, ő Barna...sütőpapírra lerajzoltam Barna fejét, úgy, hogy egy közepes méretű tepsibe beleférjen, kivágtam, és ez lett a sablon...izgatottan vártam a reakcióját, a kis arcát, az örömét, amikor meglátja! Nem tudom, melyikünk volt boldogabb?:-)
A két krém harmóniája valami fantasztikus volt! Nagy sikert aratott mindenki körében.
Hozzávalók:
Ezúttal is sok munkát fektettem bele, saját formával, saját recepttel készültem. A forma mi más is lehetne, mint Sanyi mellett a második legjobb cimbi, ő Barna...sütőpapírra lerajzoltam Barna fejét, úgy, hogy egy közepes méretű tepsibe beleférjen, kivágtam, és ez lett a sablon...izgatottan vártam a reakcióját, a kis arcát, az örömét, amikor meglátja! Nem tudom, melyikünk volt boldogabb?:-)
A két krém harmóniája valami fantasztikus volt! Nagy sikert aratott mindenki körében.
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
2 kk sütőpor
4 ek víz
4 ek olaj
A csokis piskótához:
4 tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
2 kk sütőpor
4 ek víz
4 ek olaj
A krémhez:
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
3 kis sztracsatellás görög joghurt
2 cs.vaniliás cukor
25 dkg ricotta
1 cs.zselatin fix ( ha nem kötne meg kellőképpen, lehet +1 cs.)
Az őszibarack zseléhez:
4 nagy őszibarack
10 dkg cukor
2 cs.vaniliás pudingpor
Szükség esetén 1 cs.zselatin fix
A bevonásához:
Kb 10 dkg margarinól+5 dkg cukorból vajkrém
3 cs. Marcipán massza
A színezéshez kakaópor
A színezéshez kakaópor
Elkészítése:
Hagymányos módon elkészítjük a két piskótalapot. Egy közepes méretű,sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémek közül először a barackzselét készítjük el. A barackot meghámozzuk, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadunk egy csomag pudingot és a cukrot, amivel felfőzzük. Amennyiben nem elég sűrű, mehet bele még egy zacskóval. Nem tudom, hogy vajon a nagy meleg miatt, vagy nagyon leveses volt a barack, de nekem kellett bele még egy zselatin fix is a tökéletes állag eléréséhez. Amíg hűl, és sűrűsödik, elkészítjük a ricottás krémet.
A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a joghurtot, vaniliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a ricottát. Végül hozzákeverjük a zselatin fixet.
Amikor kenhetőek a krémek, kettévágjuk a megformázott tortalapokat. Az alsó lap egy kakaós lesz, erre kenjük a ricottás krém felét. Erre egy vaniliás tortalap kerül, amire ráhalmozzuk, majd egyenletesen szétoszlatjuk a barack zselét. A tetejére a másik vaniliás krémet helyezzük. Erre jön a maradék ricottás krém, végül a kakaós piskóta másik fele.
Mielőtt felkerül rá a marcipán, vékonyan lekenjük vajkrémmel, amihez a margarint picit megolvasztjuk. Csak annyira, hogy puha legyen, ne folyékony, és robotgéppel a cukorral felhabosítjuk.
Ha ezzel a krémmel vékonyan lekenjük, nem fog "izzadni" a tortán a marcipán.
Legvégül színezzük a marcipánt, én most barnát választottam, amihez kakaóport használtam. Porcukrozott deszkán kinyújtjuk és befedjük vele a tortát.
Hagymányos módon elkészítjük a két piskótalapot. Egy közepes méretű,sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémek közül először a barackzselét készítjük el. A barackot meghámozzuk, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadunk egy csomag pudingot és a cukrot, amivel felfőzzük. Amennyiben nem elég sűrű, mehet bele még egy zacskóval. Nem tudom, hogy vajon a nagy meleg miatt, vagy nagyon leveses volt a barack, de nekem kellett bele még egy zselatin fix is a tökéletes állag eléréséhez. Amíg hűl, és sűrűsödik, elkészítjük a ricottás krémet.
A tejszínt felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a joghurtot, vaniliás cukrot, majd óvatosan belekeverjük a ricottát. Végül hozzákeverjük a zselatin fixet.
Amikor kenhetőek a krémek, kettévágjuk a megformázott tortalapokat. Az alsó lap egy kakaós lesz, erre kenjük a ricottás krém felét. Erre egy vaniliás tortalap kerül, amire ráhalmozzuk, majd egyenletesen szétoszlatjuk a barack zselét. A tetejére a másik vaniliás krémet helyezzük. Erre jön a maradék ricottás krém, végül a kakaós piskóta másik fele.
Mielőtt felkerül rá a marcipán, vékonyan lekenjük vajkrémmel, amihez a margarint picit megolvasztjuk. Csak annyira, hogy puha legyen, ne folyékony, és robotgéppel a cukorral felhabosítjuk.
Ha ezzel a krémmel vékonyan lekenjük, nem fog "izzadni" a tortán a marcipán.
Legvégül színezzük a marcipánt, én most barnát választottam, amihez kakaóport használtam. Porcukrozott deszkán kinyújtjuk és befedjük vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése