2014. november 29., szombat

Mézeskalács 3.

Eddig minden évben ugyanabból a receptből készítettem a mézeskalácsot. Tavaly meg is osztottam a receptet. Idén azonban kipróbáltam egy számomra újat, mondván, ha nem lesz jó, csinálunk másikat, de legalább kipróbáltuk.

Nos, az eredménye egy kiválóan kezelhető, könnyen és gyorsan elkészíthető tészta lett, ami olyan gyorsan elfogyott, hogy megkóstolni nem tudtam. És hol van még a karácsony? 

Szóval, készülni fog még belőle, ez biztos, egy kis gyermeki segítséggel.😀

Hozzávalók:

125g méz
200 g porcukor
1cs.vaniliás cukor
150 g margarin
4 ek tej
500 g liszt
2 ek kakaópor
1 cs. Dr.Oetker mézeskalács fűszerkeverékes sütőpor
A díszítéshez:

1 tojásfehérje
125 g porcukor

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a kakaót és a fűszerkeveréket. A többi hozzávalót főzőedénybe tesszük és addig melegítjük, amíg a margarin felolvad. Langyosra hűtjük, majd a liszhez öntjük. Összegyúrjuk.

Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy simára tudjuk gyúrni és könnyű legyen vele dolgozni.

Lisztezett deszkán kb 2 mm vastagra sodorjuk. Tetszőleges formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kiszúrt formákat, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a a díszítéshez a mázt. A tojásfehérjét a porcukorral habverővel keményre verjük, díszítő tollba töltjük, és ezzel mintázzuk a kész sütiket.

Amikor rászáradt a máz, tegyük dobozba, hogy puha maradjon.(Már, ha megéri, mert nálunk nem volt ennyire hosszú életű.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése