Bevallom őszintén, amikor először találkoztam ezzel a sütivel, meg sem akartam kóstolni. Nem túl megnyerő külsőleg, viszont az íze valami csodálatos...igazi téli sütemény.😊
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 púpozott ek zsemlemorzsa
Fél cs. sütőpor
8 tojás
1 narancs
A krémhez:
2 tojás
5 dkg kakaó
2 dl tejszín
20 dkg cukor
Főzött kávé
1 kockamargarin
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el, lehetőség szerint előző nap.
A tojást, kakaót, tejszínt, cukrot és a kávét ( én a gyerekek miatt koffeinmenteset tettem bele) gőz fölött felfőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a margarint. Amint kihűlt, hűtőben pihentetjük másnapig.
A tésztához a diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, a tojások sárgáját, a narancs levét és reszelt héját összekeverjük, majd lassan belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját is. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 150-180 fokon addig sütjük, amíg a közepe nem hibbog (tűpróba).
Közben az előző napon elkészített krémet robotgéppel felhabosítjuk.
Amikor kihűlt a tészta, kettévágjuk, mind vízszintesen, mind függőlegesen, és az így kapott lapokat megtöltjük a krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése