2014. december 25., csütörtök

Narancsos-diós süti (liszt nélkül)

Bevallom őszintén, amikor először találkoztam ezzel a sütivel, meg sem akartam kóstolni. Nem túl megnyerő külsőleg, viszont az íze valami csodálatos...igazi téli sütemény.😊

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 púpozott ek zsemlemorzsa
Fél cs. sütőpor
8 tojás 
1 narancs

A krémhez:

2 tojás
5 dkg kakaó
2 dl tejszín
20 dkg cukor
Főzött kávé
1 kockamargarin

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el, lehetőség szerint előző nap. 

A tojást, kakaót, tejszínt, cukrot és a kávét ( én a gyerekek miatt koffeinmenteset tettem bele) gőz fölött felfőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a margarint. Amint kihűlt, hűtőben pihentetjük másnapig.

A tésztához a diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, a tojások sárgáját, a narancs levét és reszelt héját összekeverjük, majd lassan belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját is. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 150-180 fokon addig sütjük, amíg a közepe nem hibbog (tűpróba).
Közben az előző napon elkészített krémet robotgéppel felhabosítjuk.

Amikor kihűlt a tészta, kettévágjuk, mind vízszintesen, mind függőlegesen, és az így kapott lapokat megtöltjük a krémmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése