2015. december 25., péntek

Habos gesztenyés

A boszorkány máglya adta az ötletet ehhez a sütihez, amit mindenki nagyon szeret, és ahányszor csak készítem, biztos a siker, így aztán most karácsony alkalmából megreformáltam cseppet.:-) 



Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
4ek liszt
1/2 cs.sütőpor

A habhoz:

6 dl habtejszín
3 ek vaniliás porcukor
1 cs.zselatin fiy
25 dkg gesztenye massza

A tetejére:

4 kocka étcsoki
1 tk margarin

Elkészítése:

4 tojásból piskótát sütünk. A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, amikor elkezd habosodni, beleszórjuk a porcukrot. Ha felverődött, belekeverjük a zselarin fixet. 

A kihűlt piskóta széleit levágjuk, majd hosszába félbe vágjuk. Az egyik felére rásimítjuk a tejszínhab 1/3-át, amire ráreszeljük a gesztenyét. Egy kis darabot hagyjunk a díszítéshez. A gesztenyére kenjük a maradék hab felét. Végül rátesszük a másik piskóta lapot. A maradék habbal bevonjuk a süteményt, ráreszeljük a díszítésnek hagyott gesztenyét.

A csokit a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, és rácsorgatjuk a süti tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése