Egyik nagy kedvencem a sok közül a puncskocka, csak a mázhoz szükséges fondant elkészítését nem tudtam még elsajátítani, így most arra gondoltam, citrommázzal teszem különlegessé. Kellemesen savanykás ízével, olyan sikert aratott, hogy a gyerekek ebéd után csak úgy kapkodták a tálcáról. Még mami is, aki amúgy nem is szereti a puncskockát...illetve nem szerette, amíg ezt nem kóstolta...😜
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A kisült piskóta fele
2 ek kakaó
10 dkg cukor
Kis üveg rum aroma
Kis üveg lekvár fele
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 citrom leve
1,5 ek víz
0,5 ek piros ételfesték
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát a fentiek szerint. Az elkészült és kihűlt tészta felét egy tálba tesszük, ebből lesz a krémes töltelék...hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk.Szaftosnak kell lennie, hogy ne legyen száraz a sütink.
A megmaradt piskótát ketté vágjuk, az aljára tesszük a szaftos tölteléket, egyenletesen elegyengetjük,majd rátesszük a másik piskótalapot.
Elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével és a többi hozzávalóval együtt robotgéppel 15 percig keverjük. Befedjük vele a süti tetejét. 5 perc múlva felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése