2017. október 16., hétfő

Mazsolás zabkeksz

ismét tanácstalanul álltam hétvégén a mit süssek vasárnapi desszertnek kérdés előtt, elkezdtem hát lapozgatni a rendelkezésemre álló sütis szakácskönyveket, amit őszintén szólva nem túl nagy gyakorisággal teszek, különben már rég szemet szúrt volna ez a finomság....most pont kapóra is jött, gyerekek is imádják, nagy sikere volt. 😊



Hozzávalók:

125 g vaj
125 g nádcukor
1 tojás
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
125 g apró szemű zabpehely
100 g mazsola
60 g mogyoró
Csipet só

Elkészítése:

A vajat a nádcukorral és a tojással habosra keverjük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Ezt hozzáadjuk a kikevert cukros vajhoz, végül beledolgozzuk a zabpelyhet, a mazsolát és a durvára tört mogyorót. Hűtőben pihentetjük 20 percet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi gomócokat sorakoztatunk belőle egymástól kb 3 cm távolságra, mert a gombócaink a sütőben majd szét fognak terülni. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése