Igaz, hogy nem kell sütni, de a desszert kategóriában kitűnően megállja a helyét, és, ami a legjobb benne, bűntetlenül fogyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nagyon könnyű dolgozni vele, szuper finom.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg túró
3 tojás
1 vaniliarúd kikapart belseje
3 ek gyümölcscukor
10 szem édesítő tabletta összetörve
4 ek útifű maghéj
A joghurthoz:
2 dl natúr görög joghurt
5 szem összetört édesítő tabletta
őrölt fahéj
A forgatáshoz:
Darált dió
Elészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük, botmixerrel kicsit keverhetünk rajta, ha nagyon darabos a túró. Negyed órát pihentetjük, hogy megdagadjon az útifű maghéj. Könnyen kezelhető, jól gombócolható masszát kapunk. Forró, de nem lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, darált dióban megforgatjuk.
A joghurtot összekeverjük az összetört édesítővel és a fahéjjal, ezzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése