Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
3 ek holland kakaó
1 cs. sütőpor
3 tojás
15 dkg cukor
60 ml olaj
100 ml tej
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
4 ek cukor
1 cs. vaniliás cukor
1 cs. vaniliás pudingpor
130 ml tej
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A hozzávalókat összekeverjük, majd botmixerrel pépesítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ha felverődőtt, apránként hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és a kakaóval alaposan elkevert lisztet.
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük először a tészta harmadár, majd rákanalazzuk a túrós massza felét, erre jön a tészta következő harmada, majd még egy réteg túró, végül a maradék tészta.
200 fokra felmelegített sütőben sütjük 10 percet, majd visszavesszük a hőfokot 160 fokra és további 45 percig sütjük. Ha kihűlt, akkor borítsuk ki a formából, szeletelés előtt szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése