2018. január 21., vasárnap

Áfonyás ropogós zabkeksz

Szeretem, ha van itthon házi keksz, hogy legyen mihez nyúlni a gyerekeknek, tízóraira, vagy uzsonnáta, ezért aztán gyakran sütünk ilyesmit....kifogyott a készlet, így aktuálissá vált legyártani egy adagot. Őszintén szólva ezt most nem is én csináltam, hanem Dorka, és meg kell, hogy mondjam, ügyesen boldogult a konyhában, büszke vagyok rá... 😊


Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
10 dkg vaj
1 ek liszt
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 tk őrölt fahéj
1 tojás
8 dkg nádcukor
6 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

A zabpelyhet, a sütőporral elkevert lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat egy tálba öntjük, a szobahőmérsékletű vajjal összekeverjük. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhes keveréket, végül beleöntjük az áfonyát

Sütőpapírral bélelt tepsibe diőnyi gombócokat sorakoztatunk, lalapítgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése