Dorka tegnap este azt kérte, süssek csokis kekszet....annyi volt a kérés, hogy csokoládés és vaniliás legyen...mondtam neki, hogy rendben, holnap úgyis szabin leszek, mire hazaér az iskolából, kerítek valami jó kis receptet, és megsütöm....és mi történik? Szembejött velem a facebookon ez a recept, nem is keresgéltem tovább, úgy gondoltam, ez minden kritériumnak megfelelő lesz.... 😊 És nem túlzok, ha azt mondom, mindössze fél óra alatt kész is lett, és olyan finom,mhogy nem lehet abbahagyni...
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
4 dkg vaj
15 dkg barnacukor
2 tojás
4 dkg liszt
Fél cs. sütőpor
Fél rúd vanilia kikapart belseje
Elkészítése:
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojást a cukorral és a vaniliával robobotgéppel habosra keverjük, majd a langyos csokit hozzáöntve tovább keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
10 percet pihentetjük a masszát, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe kb fél evőkanálnyi masszából halmokat sorakoztatunk, egy sorba 3-4 db-nál ne többet, mert össze fognak nőni.
Ha 8 percet sütjük, kívül ropogós, belül szaftos lesz, ha 12 percet sütjük, ropogós lesz, ki hogy szereti, nálunk a szafros verzió a nyerő.... 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése