Ki ne szeretné a müzlit....? Tejjel, vagy joghurttal, nálam inkább a joghurtos változat a nyerő, viszont a diétás étrendbe nem igazán illeszthető be, ha nagyon szigorúan vesszük. Szerencsére itt a megoldás....nincs benne se búzaliszt, se cukor, könnyű, finom, ropogós, akár önmagában is elrágcsálható bűntetlenül bármely napszakban.
Hozzávalók:
100 g mandula liszt
25 g kókusz liszt
60 g eritrit
1,5 tk őrölt fahéj
1/4 tk só
1 tojásfehérje
2 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott kókuszzsírt, végül a tojásfehérjével együtt összegyúrjuk a tésztát. Két gombócra osztjuk.
Sütőpapír széleit tepsi méretűre visszahajtjuk (két gombócnál közepes métetű legyen a tepsi, ha hagyuk egy gombócnak, akkor gáztepsi, de ebben az esetben nem lehet annyira vékonyra sodorni) rátesszük a gombócot, majd egy másik sütőpapírt ráhelyezve papírvékonyra sodorjuk. Derelyevágóval kb 1,5x1,5 cm-s négyzetekre daraboljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 percet sütjük.
25 g kókusz liszt
60 g eritrit
1,5 tk őrölt fahéj
1/4 tk só
1 tojásfehérje
2 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott kókuszzsírt, végül a tojásfehérjével együtt összegyúrjuk a tésztát. Két gombócra osztjuk.
Sütőpapír széleit tepsi méretűre visszahajtjuk (két gombócnál közepes métetű legyen a tepsi, ha hagyuk egy gombócnak, akkor gáztepsi, de ebben az esetben nem lehet annyira vékonyra sodorni) rátesszük a gombócot, majd egy másik sütőpapírt ráhelyezve papírvékonyra sodorjuk. Derelyevágóval kb 1,5x1,5 cm-s négyzetekre daraboljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése