Érik a cseresznye....de igazából engem most nem is ez motivált ennek a süteménynek az elkészítésére, sokkal inkább magamnak szerettem volna ezegyszer kedvezni...a gyerekek pedig úgyis örülnek mindennek...már jó ideje csináltam egy képernyőfotót a jóég tudja melyik oldalról, ez a recept volt rajta, de tulajdonképpen, csak a hozzávalókat tartalmazta a kép, az elkészítési módot, azt így gondoltam ki. 😊 Az édesítő fajtáját és mennyiségét úgy gondolom mindenki maga választhatja, ízlés kérdése.
Hozzávalók:
30 dkg túró
5 dkg apró szemű zabpehely
1,5 dl tej
2 ek olaj
3 tojás
Csipet só
1/2 cs.sütőpor
2 ek gyümölcscukor
9 szem édesítő tabletta összetörve
Reszelt citromhéj
Vanilia őrlemény
1 marék kimagozott cseresznye
Elkészítése:
Egy tálkában összekeverjük a túrót a gyümölcscukorral és a sütőporral. Egy másik tálban beáztajuk a zabpelyhet a telyben, hozzáöntjük az olajat, az összetört édesítőt, a vanilia őrleményt és a citromhéjat. A tojásokat a csipet sóval habosra keverjük. Ha felverődött, belekeverjük a túrót, majd a zabpelyhes masszát.
Kivajazott kerámia tálba öntjük, beleszórjuk a kimagozott cseresznyét, majd 180 fokra előmelegített
sütőben 40 percet sütjük.
sütőben 40 percet sütjük.
Diétás lekvárral tálaljuk, de anélkül is megállja a helyét, nagyon finom, szaftos.
Jól néz ki :)
VálaszTörlés