2019. április 27., szombat

Madártej szelet

Anyukám szülinapjára sütött madártej tortának akkora sikere volt az alig 3 éves unokaöcsémnél, hogy az ő kedvéért előkerítettem egy receptet a torta sütemény változatáról és gyorsan meg is sütöttem, ez lesz a vasarnapi desszert nálunk. Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető.A szélét megkóstoltam, úgy érzem ez is isteni lett....😁



Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojásfehérje
6 ek cukor
8 ek liszt
1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

8 tojássárgája
2 cs.vaniliás pudingpor
1 ek liszt
8 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

A tetejére:

4 dl habtejszín
3 ek porcukor
1 cs. zselatinfix
Csokireszelék a díszítéshez

Elkészítése:

Először a főtt krémet készítjük el. A tojások sárgáját, a pudingporral és a liszttel kézi habverővel összekeverjük, apránként adagoljuk hozzá a tejet, csomómentesre keverjük. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amíg hűl, elkészítjük a tésztát.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-s tepsibe egyenletesen elegyengetjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarint a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, közben apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingos masszát.

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, ezután a tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet. Jöhet a tejszínhab...a tejszínt alacsony fordulaton elkezdjük verni, amikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot. Amikor felverődött, hozzákeverjük a cselatinfixet, és rákenjük a süti tetejére. Csokireszelékkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése