Végre érik nálunk is az eper, ráadásul most már marad is belőle, miután a gyerekek nekiesnek, úgyhogy ihletet kaptam egy jó kis epres sütihez....olyat szerettem volna, amit én is bűntetlenül ehetek, így jött a túrós megoldás, aztán persze az se hátrány, ha nincs benne lisztes tészta, vagy legalább is minimális, így aztán eszembe jutott a rétes tészta, innen meg már vitt a lendület....hatalmas sikere volt, nagyon ízlett mindenkinek.
Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
10 dkg rétestészta
A töltelékhez:
25 dkg túró
2 tojás
1 púpos ek tejföl
1/2 mk vanilia őrlemény
10 szem édesítő tabletta összetörve
1 ek gyümölcscukor ( ízlés szerint mehet bele több, vagy kevesebb édesítő is)
15 szem eper apró darabokra vágva
Az öntethez:
Az öntethez:
Kis tál eper
2 dl víz
1 púpos ek vaniliás pudingpor
8 szem összetört édesítő tabletta
1 ek gyümölcscukor
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót egy tálba öntjük, villával összetörjük, mehet bele a tojás kivételével az összes többi hozzávaló. A tojások sárgáját különválasztjuk, azokat a túrós masszáva keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a töltelékhez keverjük.
A réteslapot kb 10x10 es négyzetekre vágjuk. Muffinformát vékonyan kiolajozunk, kibéleljük a réteslapokkal. A tésztát is lekenjük kevés olajjal, majd belekanalazzuk a masszát.
200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük az öntetet. Az epret feldaraboljuk, lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, a pudingport és hozzáadjuk az édesítőt. Alacsony lángon állandó kevergetés mellet addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a gyümölcscukrot és pár percig tovább főzzük. Lehűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése