Gyerekkoromban a világból ki lehetett volna kergetni ezzel a desszerttel. Sehogy nem értettem mit szeretnek rajta,olyan száraz...
Aztán pár éve a kislányom kitalálta,hogy ő bizony ilyet szeretne enni...és ha az ember lány ezt kéri,az anya dolga,hogy elkészítse....módosítottam ezt-azt az alaprecepten és valami hihetetlenül finom,szaftos sütemény készült belőle.
Azóta így csinálom és mindig nagy sikere van...😃
Hozzávalók:
24 dkg rizs
2 dl víz
Pici só
1 l tej
4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg margarin+ kevés a forma kikenéséhez
2 cs.vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 marék magozott meggy
Pici cukor
Fahéj
Rum aroma
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben előfőzzük,ameddig beissza a vizet. Ekkor felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük,amíg megpuhul a rizs és az összes tejet beissza.
Félretesszük hűlni.
Közben a tojások sárgáját a cukorral,margarinnal,vaniliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ebben keverkük el a kihűlt rizst,majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjék felvert habját.
A meggyet megszórjuk cukorral,fahéjjal és meglocsoljuk rum aromával.
Egy jénait vagy egy hőálló kerámia tálat kikenünk vajjal,megszórjuk zsemlemozsával és beleöntjük a masszát.
Beleszórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb egy óra alatt aranybarnára sütjük.
Akkor jó,ha a közepe már nem hibbog.