2016. március 15., kedd

Eclair szelet

Ebbe a sütibe is a facebookon botlottam bele, és némi változtatással mai desszertnek össze is dobtam...egyszerű, gyors és nagyon finom.😊



Hozzávalók:

1 cs.vajas keksz (450 g)
2 cs.vaniliás pudingpor
6 ek cukor
8 dl tej
10 dkg vaj
2 dl habtejszín 
2 ek vaniliás cukor
10 dkg tejcsoki
30 ml étolaj

Elkészítése:

A pudingot a cukorral elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint. Lehűtjük. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt. Félkemény állapotában hozzáadjuk a vaniliás cukrot. Óvatosan összekeverjük a pudingos krémmel.

Egy közepes tepsi méretű jénai alját kirakjuk vajas keksszel. Rákenjük a krém felét. Erre jön még egy réteg keksz, majd a krém másik fele, végül még egy réteg keksz.

A csokit kockákra törjük, és az olajjal együtt megolvasztjuk. Egyenletesen rákenjük a keksz tetejére. 
Pihentetjük pár órát, hogy a keksz megpuhuljon. Utána szeletelhető.




2016. március 13., vasárnap

Narancsos pohárdesszert cukor nélkül

Pár hétvégét kihagytam, így már nagyon hiányzott valami édesség, csak nem tudtam, mt csináljak? A tanácstalanság és az egyéb más elfoglaltságok a pohárdesszert felé sodortak, ehhez nem kellett sok idő és igazán finom desszertet hoztam össze.😊



Hozzávalók:

A joghurtos krémhez:

4 dl natúr görög joghurt
2 dl habtejszín
4 ek gyümölcscukor
8 db édesítő tabletta
1 narancs reszelt héja

A narancsos zseléhez:

3 narancs kockára vágva
1 púpozott ek vanilia puding
4 ek gyümölcscukor

5 dkg étcsoki
6 db fahéjas keksz

Elkészítése:

A joghurtba belereszeljük a narancs héját és az összetört édesítőtablettákkal együtt alaposan elkeverjük.

A meghámozott narancsokat kockára vágjuk, nyeles serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a pudingport. Közepes lángon főzni kezdjük, majd amikor sűrűsödni kezd, belekeverjük a gyümölcscukrot. Ha forr, lekapcsoljuk, és összeturmixoljuk. Amíg hűl, felverjük a tejszínt. Félkemény állapotában belekanalazzuk a gyümölcscukrot, és óvatosan elkeverjük a joghurttal.

Felolvasztjuk a csokit.

Előkészítünk 6 desszertes poharat. Az aljába narancsos zselét teszünk. Erre csorgatunk csokit, rá a joghurtos krémet. Még egy réteg zselé, csoki és joghurt kerül rá. A tetejét fahéjas keksszel és mentával díszítjük.



2016. február 21., vasárnap

Puncskocka citrommázzal

Egyik nagy kedvencem a sok közül a puncskocka, csak a mázhoz szükséges fondant elkészítését nem tudtam még elsajátítani, így most arra gondoltam, citrommázzal teszem különlegessé. Kellemesen savanykás ízével, olyan sikert aratott, hogy a gyerekek ebéd után csak úgy kapkodták a tálcáról. Még mami is, aki amúgy nem is szereti a puncskockát...illetve nem szerette, amíg ezt nem kóstolta...😜



Hozzávalók:

A tésztához:




A krémhez:

A kisült piskóta fele
2 ek kakaó
10 dkg cukor
Kis üveg rum aroma
Kis üveg lekvár fele

A mázhoz:

30 dkg porcukor
1 citrom leve
1,5 ek víz
0,5 ek piros ételfesték

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát a fentiek szerint. Az elkészült és kihűlt tészta felét egy tálba tesszük,  ebből lesz a krémes töltelék...hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk.Szaftosnak kell lennie, hogy ne legyen száraz a sütink.

A megmaradt piskótát ketté vágjuk, az aljára tesszük a szaftos tölteléket, egyenletesen elegyengetjük,majd rátesszük a másik piskótalapot.

Elkészítjük a mázat. A porcukrot a citromlével és a többi hozzávalóval együtt robotgéppel 15 percig keverjük. Befedjük vele a süti tetejét. 5 perc múlva felszeleteljük.