Még a hétvégén készült ez a sütemény...a hétvége nem múlhat el süti nélkül alapon elkezdtem hát kotorászni a régi receptek között, ott találtam rá. Még pici gyerekkoromból való, így aztán nem is emlékeztem már rá...első olvasás után úgy gondoltam, egy próbát mindenképp megér, mert nálunk mindenki nagyon szereti a meggyes sütiket....és pillanatok alatt el is fogyott...:-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A vajas piskótához:
4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
14 dkg liszt
1,5 cs.sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
2 cs.vaniliás puding
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. Vaniliás cukor
20 dkg magozott meggy
Rum aroma
Elkészítése:
A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.
Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!!!
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntünk egy kicsi tejet. A maradékot felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos masszát. Addig főzzük, ameddig besűrűsödik. Lehűtjük.
Amikor kihűlt, margarinnal és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumaromában áztatott meggyet.