2013. szeptember 11., szerda

Pizzakenyér zöldfűszeres mártogatóssal

Nem tudom mi volt ma, de amikor reggel elhangzott a szokásos kérdés:"Mi legyen az ebéd?" egyből megkaptam a választ:PIZZA...Hm, okés, de mivel feltétnek való nem igazán volt itthon, így a mártogatós verziót választottam, és így is nagy volt a sikere.

Nem is csodálom, mert ez az a fajta pizza tészta, amit még azok is szeretnek,akik egyéb iránt nem szeretik a pizzát...igazi olasz pizzatészta, és amikor sül, olyan illat lengi be a lakást, mintha pizzériában járnánk....hmmmmm

Hozzávalók:

400 g liszt
100 g búzadara
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál cukor
325 ml langyos víz
1 tasak élesztő por

Elkészítés:

A lisztet, búzadarát, sót összekeverjük, egy kis tálban felfuttatjuk az élesztőt a langyos cukros vízben, majd a liszthez öntjük. A kapott tésztánkat megdagasztjuk,amíg el nem válik a táltól, és szép sima nem lesz.

Szobahőmérsékleten kb 15 percig hagyjuk állni.

Az a jó ebben a tésztában, hogy ha nem azonnal készítjük el, hűtőben simán tárolható akár 2-3 napig is...:)

Aközben elkészítjük a mártogatóst:

Hozzávalók:

4 dl natúr joghurt
kevés só
2 gerezd fokhagyma
friss fűszernövények(kakukkfű/bazsalikom/petrezselyem) én az egyiket petrezselyemmel készítettem, a másikba nem tettem fűszernövényt

Összekeverjük őket, és mehet a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek...

Ha elkészültünk ezzel, jöhet az olaj,amivel megkenjük a tésztánkat:

Egy kis tálkában összekeverjük a következő hozzávalókat:

2-3 evőkanál olíva olaj
frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só


Bekapcsoljuk a sütőt 250 fokra.

Ha megkelt a pizzatészta, gyúródeszkára tesszük, elvágjuk négy felé, és jó vékonyra sodorjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, lekenjük olíva olajjal, beletesszük a pizzatésztánkat. Megkenjük a fűszerolajjal, rászórjuk az aprított petrezselymet, bevagdossuk a tésztát, és mehet a sütőbe.

Kb 7 perc alatt sül meg jó ropogósra.

                            

                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése