2013. szeptember 11., szerda

Kinder bueno torta

A vége az lett, hogy a legnagyobb kedvencemmé vált ez a torta, azóta már többször elkészült, nem tudok elszakadni tőle, ha alkalom van, és biztosra akarok menni, ezzel mindig hatalmas sikert aratok.

Aki egyszer kipróbálja, megérti a lelkesedésemet, nagyon sok finom tortával találkoztam már, de ez messze a legjobb...jelen véleményem szerint...

Hozzávalók:

A tésztához:

6 db tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg pörkölt, durvára vágott mogyoró

A krémhez:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
7 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg csokoládé
25 dkg  margarin
mogyorókrém
háztartási keksz
tej a mártogatáshoz

A bevonathoz:
4 dl Hulala
díszítéshez 1/2 tábla csokoládé



Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot – a mogyoró kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.

Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a mogyorós rész marad felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel jó vastagon.

A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A Rama margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.

A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal vonjuk be.

A díszítéshez én megolvasztottam a fél tábla csokit, és formákat nyomtam belőle kilyukasztott zacskóval. Amikor megdermedt, kidíszítettem vele.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése