2013. szeptember 23., hétfő

Magos graham cipócska

Csak próbaképp sütöttem...ezért gondoltam, hogy megpróbálok egy kisebb kenyérke sütésével...

Hozzávalók:

20 dkg BL55 liszt
10 dkg graham liszt
10 dkg kovász
1 dkg élesztő
1 tk só
210 ml langyos víz
1 ek zabpehely
1 ek napraforgómag
1 ek szezámmag

Elkészítése:

Reggel kimérjük a lisztet, a közepébe belecsorgatjuk a kovászt, rámorzsoljuk az élesztőt. Kicsit megkeverjük, majd konyharuhával letakarva pihentetjük 5-6 órát szobahőmérsékleten.

A dagasztást ezúttal is kenyérsütővel végezzük, a többi hozzávalóval együtt.

Amikor bedagasztott sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű paraszttálban kelesztjük, amíg duplájára nő /ebben is fog majd sülni egy ideig/ Fél óra múlva bevágjuk a tetejét.

Sütőt 230 fokra kapcsoljuk. Ha megkelt a kenyerünk, megszórjuk magokkal a tetejét, megpermetezzük vízzel, letakarjuk sütőpapírral, amit előtte szintén lepermeteztünk vízzel...

Kb fél órát sütjük így, ezután sütőpapírt levesszük róla, és kivesszük a paraszt tálból, rácson sütjük még kb fél órát.

Sütőből kivéve vízzel lepermetezzük, rácson hűtjük...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése