2013. szeptember 11., szerda

Lángos

Ma a magyar konyha egyik, számomra gyöngyszemét készítettem, az a fajta kelt tészta,amiből határtalan mennyiséget el tudok pusztítani...ez nálunk családi vonás...imádunk enni, és addig eszünk, amíg előttünk van, ami nem egy egészséges dolog, de hát, mint tudjuk, enni olyan jó...:)

Bár, őszintén szólva nem találkoztam még olyannal, aki nem szerette volna...hát lehet ezt nem szeretni?

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dl tej
fél csomag élesztő
1 kávéskanál cukor
1 csapott evőkanál só
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és addig dagasztjuk, amíg egy könnyű hólyagos tésztát kapunk. Pihentetjük egy fél órát.

Amikor megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és kb fél cm vastagra sodorjuk. Késsel, kb 10x10-es kockákra vágjuk fel, és további negyed órát pihentetjük.

Az olajat felhevítjük egy lábosban.  A lángos kockáinkat egyenként kézzel kicsit nyújtjuk, majd kifordítva az olajba tesszük, hogy jó hólyagos legyen...

Ízlés szerint, sóval, sajttal, tejföllel tálaljuk...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése