2013. szeptember 11., szerda

Kozák sapka kicsit másképp

Tortagyártás volt délelőtt, és maradt egy 2 dl-s pohárnyi krém...mivel ugye mi nem dobunk ki semmit, így a következő feladat az volt, mit is tudok kezdeni vele? Az első gondolatom piskóta tekercs volt, ahhoz azonban kevésnek találtam....ahhoz viszont, hogy kidobjam, sok...így aztán amíg agyaltam a hogyantovábbon, gyorsan összedobtam egy piskótát....ez a biztos pont. Mire kisült meg is született az ötlet.

Mivel ez is a mit kezdjünk a maradékkal rovat, így megint csak azt tudom mondani, hogy hozzávetőleges mennyiségeket adok meg, illetve inkább hazzávalókat, ötletet, hogy mire használjuk fel a maradékot...:-) 

Hozzávalók:

A piskótához:

4 egész tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor

A krémhez:

1 pohár maradék krém

A díszítéshez:

Porcukor
Dekor cukor

Elkészítése:

4 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk. Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

Amikor kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk...lehetőleg úgy, hogy párosan legyenek.

Minden másodikat megkenünk a krémmel, és a krémre ráteszünk egy olyat, amit nem kentünk le. Ezután a szélét is körbekenjük krémmel. A tetejére porcukrot szitálunk, és dekor cukrot szórunk.



Ami leeső piskóta megmaradt, abból készíthetünk a korábban már posztolt "nyám-nyám" golyót...:-) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése