2013. szeptember 11., szerda

Csokoládé kosárkák

A csokoládé, a krém, és a tejszínhab összhangja egyetlen gusztusos kosárkában....

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

300 g tortabevonó csokoládé
20 db mignonpapírt, vagy 10 db muffin papír

A töltéshez:

2 tojás sárgája
50 g kristálycukor
25 g liszt
2,5 dl tej
egy kis darab citromhéj

A díszítéshez:

felvert tejszín
dekorcukor

Elkészítése:

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, miközben állandóan kevergetjük. Kenjük meg vele a mignonpapírok belsejét, és tegyük be őket a hűtőbe szilárdulni. Ismételjük meg ezt a műveletet még kétszer, hogy vastagabb csokoládéréteget kapjunk.

Egy acél főzőedényben dolgozzuk el habverővel a tojássárgáját a cukorral, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a tejet, és a citromhéjat.

A krémet lassú tűzön kevergetve főzzük, a forrástól számított 3-4 percen át. Hűlés közben gyakran kevergessük.

A kosárkákról húzzuk le a papírt, majd töltsük meg őket krémmel. Tejszínhabbal és dekorcukorral díszítsük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése