2013. szeptember 11., szerda

Tojásmentes csokitorta

Ismét izgalommal feltuningolva állok neki a tortagyártó hadműveletnek, most azonban dupla izgalommal, hiszen nem saját részre lesz, így nem mondhatom, hogy nem baj, ha nem szép, lényeg, hogy finom....:-) 

A haditerv fejben elkészült, tehát tudom, hogy mi a cél, hová szeretnék eljutni, most már csak a kivitelezésen múlik minden...

Hozzávalók:

A piskótához:

15 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
6 evőkanál étolaj
2,5 dl víz
3 evőkanál 10℅-os ételecet
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna 
Csipet só

Ez a mennyiség egy 26 cm kapcsos tortához elég, ebből  kettőt sütöttem.

A krémhez:

7,5 dl tej
3 csomag vaniliás pudingpor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg margarin
5 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

1 tábla tortabevonó
1 evőkanál margarin
12 kitkat csoki
2 m selyemszalag

Elkészítése:

A piskótához a cukrot, vaniliás cukrot, és az étolajat kikeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az ecetet.

Egy másik tálban külön összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a lisztes keverékhez hozzáadjuk a folyékonyat.

Sütőpapírral bélelt 26 cm-s kapcsos tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.Ezalatt sütünk belőle még egyet....:-)

Elkészítjük a krémet. Egy kisebb mennyiségű tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, a többi tejet felforraljuk. Amikor forr, levesszük a tűzről, belekeverjük a pudingot, majd visszatéve folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.  Megvárjuk, amíg kihűl.

Beletesszük a kakaót, a margarint, és habosra keverjük. A piskótákat ketté vágjuk, óvatosan bánjunk velük, mert másképp viselkedik, mint egy hagyományos piskóta, könnyen megtörik...a krémet négy felé osztjuk, és megkenjük vele a tortát. A negyedik résszel az oldalát kenjük le, hogy a kitkat szeletek majd ráragadjanak.

A torta tetejére margarinnal megolvasztott tortabevonót kenünk, a szélét pedig körberakjuk kitkat csokival, és egy selyemszalagot kötünk köré.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése