2013. szeptember 11., szerda

Boszorkány máglya

Amikor először kínáltak ezzel a sütivel, nem kértem belőle, nem igazán rajongok a gesztenyés sütikért, inkább egy másik finomságot választottam a tálcáról, ami közvetlenül ez mellett volt, így hozzáért az általam választotthoz....még szerencse, különben talán sosem tudom meg, hogy milyen csodás süti is ez...

Arról nem beszélve, hogy kb negyed óra alatt elkészíthető habkönnyű desszert, és még sütőt sem kell hozzá kapcsolni...:-) 

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott gesztenye püré (250g)
1 csomag babapiskóta
4 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
10 dkg tejcsokoládé
3 dkg margarin
Kevés tej a babapiskóta mártogatásához
1 teáskanál rumaroma

Elkészítése:

Egy kevés tejet öntünk egy tányérba,belekeverjük a rumaromát. Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba fektetjük bele szép sorban. Ez lesz az első réteg.

A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük, és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét tökgyaluval.

A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.


Ugyanezt megismételjük még egyszer: a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a csokoládé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése