2013. szeptember 11., szerda

Kráter szelet

A mai sütemény elkészítését abszolút az ihlette, hogy mik azok a hozzávalók, amik vannak itthon, így esett a választásunk erre a finom csupa pudingos csodára...:)

Kráter szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

5 db tojás
20 dkg kristálycukor
0,8 dl tej
0,8 dl olaj
2 csapott evőkanál kakópor
20 dkg liszt
10 csomag sütőpor

Krémhez:

8 dl tej
1 csomag epres pudingpor
1 csomag vaniliás pudingpor
5 ek cukor

Mázhoz:

1 nagy doboz tejföl
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaniliás cukor

Elkészítése:

A krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben, 2,5 ek cukorral, majd az eper pudingot 2,5 ek cukorral. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját.

Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, rákanalazzuk felváltva a pudingot, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. (Tűpróba)



A mázhoz összekeverjük a tejfölt a cukrokkal és még melegen a tésztára simítjuk.
Ha kihűlt, tegyük hűtőbe egy órára, hogy a tejföl ne folyjon szét, amikor szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése