2013. szeptember 21., szombat

Keleti csemege

Egy nagy kedvencemet készítettem el ma...igazából sütést nem igényel, és villámgyorsan elkészíthető...a karamellt kedvelőknek, mint amilyenek mi is vagyunk kihagyhatatlan nyalánkság...:-) 

Hozzávalók:

40 dkg cukor
50 dkg dió
2 egész tojás +1 tojás sárgája
20 dkg vaj ( nem margarin)
1 csomag ostyalap
1 tábla tortabevonó
3 dkg margarin

Elkészítése:


Kikészítünk mindent előre, hogy kéznél legyen, mert a cukor karamellizálásánál gyorsan kell majd dolgoznunk...

A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük sodrófával, aprítógéppel, vagy ami épp kéznél van.

A cukrot karamellizáljuk, amikor már világosbarna, belekeverjük a vajat és a darabos diót. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojásokat, és a darált diót.

Ez lesz a töltelék, ezzel töltjük meg az ostyákat. 1 csomagban 6 lap van, ketté választjuk, és mindkettőt megtöltjük 2 emelet vastagon.

A tetejére tortabevonót olvasztunk margarinnal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése