2013. szeptember 29., vasárnap

Citromos mascarpone hab

Elkészítettem a héten életem első házi mascarpone sajtját, és a mai nap után már bizton állíthatom, hogy nem is az utolsót...valami fenséges krémdesszertet sikerült összehoznom belőle.:-) 

Az úgy kezdődött, hogy eszembe jutott, hogy valamit kéne kezdeni vele, mielőtt megromlik. Így aztán feltúrtam a hűtőt, milyen alapanyagok is állnak rendelkezésemre, miben gondolkodjak...?

Így sikerült összedobnom a következő nyalánkságot...

Hozzávalók (4 pohárhoz):

8 db babapiskóta
2 fürt szőlő
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
Fél citrom reszelt héja
10 dkg cukor/ízlés szerint lehet több-kevesebb

A díszítéshez:

2 kocka étcsoki reszelve
4 bonbonetti ostya

Elkészítése:

A mascarponét a cukorral összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt, és belereszeljük a citrom héját.

A poharak aljába egy-egy babapiskótát reszelünk, következő rétegnek szőlőszemek jönnek rá, majd egy réteg hab. Ugyanezt a műveletsort megismételjük: egy réteg reszelt babapiskóta, egy réteg szőlő, egy réteg hab.

A tetejét reszelt csokival és bonbonettivel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése