2013. szeptember 11., szerda

Kapros túrós lepény

Van a családunkban, aki mazsolával, van aki kaporral szereti a túrós lepényt, de van olyan is, aki egyikkel sem, csak simán vaniliásan, de egyben azt hiszem mindannyian egyetértünk: a túrós lepény akkor az igazi, ha a túró vastagsága többszöröse a tésztáénak....ezzel a recepttel garantáltan az lesz...:)

Hozzávalók:

tésztához: 


20 dkg liszt
1,5 dl tej

fél csomag élesztő
1 kávéskanál cukor
csipet só

tetejére:

50 dkg túró
20 dkg cukor
3 csomag vaniliás cukor
1 csokor apróra vágott kapor
4 tojás
1nagy tejföl

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos cukrozott tejben felfuttatjuk, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalójához, jól kidolgozzuk, kb 20 percig pihentetjük.

Ha megkelt, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót, a cukrot, 20 csomag vaniliás cukrot, az apróra vágott kaprot, 3 tojás sárgáját jól összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás fehérjének a habját.

Ráöntjük a tésztánkra, 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük.

A tejfölt, 1 csomag vaniliás cukorral, és a maradék 1 tojás sárgájával elkeverjük, és az elkészült, de még forró sütire öntjük.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése