2013. szeptember 11., szerda

Képviselő fánk

Ez az egyetlen sütemény, amit képtelen vagyok megenni...mindig megkóstolom, hátha egyszer majd ízleni fog, mert mint tudjuk, az ember ízlése mindig változik...de még nem sikerült megszeretnem...

Az égetett tészta íze sütőben sütve...ez az, ami nálam nem barát...a család viszont szereti, így hát nincs mese, sütni kell! Ha nem is gyakran, de néha azért kapnak...:-)

Hozzávalók:

A tésztához:

10 ek víz
10 dkg vaj, vagy 8 dkg zsír
4 tojás
10 dkg liszt

A krémhez:

1 cs vaniliás puding
4 ek cukor
1 ek liszt
2 cs vaniliás cukor
0,5 l tej
3 tojás

Elkészítése:

A vizet a vajjal felforraljuk, amikor elolvadt a vaj, beletesszük a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyenként robotgéppel keverve beleütjük a tojásokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk. Forró, 220 fokos sütőben pirosra sütjük. Sütés közben a sütőajtót kinyitni TILOS, mert megsértődik, és összeesik.:-)  Kb fél óra alatt sül meg.

A pudingport, lisztet és a cukrot szárazon összekeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, és a forró tejjel sűrűre főzzük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forró krémbe forgatjuk.

A fánkokat félbe vágjuk, és megtöltjük a kihűlt krémmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése