2013. szeptember 11., szerda

Kávés szuflé

Újabb nagyon egyszerű, villám gyorsan elkészíthető finomság...

Kávés szuflé

Hozzávalók:

2 dl tej
3 teáskanál instant kávé
40 g liszt
30 g puha vaj
40 g kristálycukor
3 tojás

vaj és cukor a formák kikenéséhez

Elkészítése:


Forraljuk fel a tejet egy főzőedényben, majd keverjük bele az instant kávét.
Gyúrjuk össze a lisztet a puha vajjal, és az így kapott masszát keverjük kézi habverővel a tejhez, mialatt az edényt takaréklángon tartjuk. Amikor eldolgoztuk, főzzük sűrű krémmé.
Adjuk hozzá a cukrot, és gyorsan a 3 tojás sárgáját is. Vegyük le gyorsan a tűzről és hűtsük le.

Gyújtsuk be a sütőt 200 fokra.

Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadása után kemény habbá, majd forgassuk bele az immár kihűlt kávékrémbe. Alulról felfelé óvatosan keverjük, nehogy összeessen a hab.

Kenjük ki a szuflé formákat jó vastagon vajjal, szórjuk be cukorral, és töltsük meg a formákat 2/3 részükig masszával. Süssük 15 percig. Sütőből kivéve azonnal fogyasztandó, mert nagyon hamar összeesik...ami persze az ízét nem befolyásolja, csak esztétikai jelentősége van....már nem mintha sokáig kéne tárolni....azonnal el szokott fogyni, sőt, van, hogy mindjárt duőla adagot készítek...:)



Ha nincs a háznál szuflé forma,megteszi egy hőálló kávés vagy teás csésze is.

Ebből a mennyiségből 6 csésze lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése