2013. szeptember 11., szerda

Répatorta

Nálunk mindenki nagyon szereti a sütit, így nincs olyan hét, hogy ne süssek sütit vagy tortát...sok kedvenc van, az egyik a répatorta. Sütöttem már a kislányom névnapjára az oviba, és amikor mentem érte, az a kép tárult elém, hogy a gyerekek a morzsákon veszekednek...:)

Elkészíteni is szeretem, hiszen az tart legtovább,amíg a répát lereszelem, nem kell mérleget használni, és pofon egyszerű...

Hozzávalók:


2 pohár liszt
2 pohár cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál fahéj
1 pohár olaj
4 egész tojás
3 pohár reszelt répa
kevés  margarin
zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
díszítéshez olvasztott csokoládé


Elkészítés:


A lisztet,cukrot sütőport,szódabikarbónát,sót,fahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. 

Ügyeljünk arra, hogy a mérce (pohár,teáskanál) ugyanaz legyen!

Egy koszorúformát kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb egy óra alatt készre sütjük.

Olvasztott csokoládéval díszítjük.



                             


                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése