2013. szeptember 11., szerda

Meggyes-túrós batyu

Ezt a süteményt akkor készítem el, amikor valami nagyon finomat szeretnék, és nagyon gyorsan.
Bármilyen gyümölccsel, vagy akár gyümölcs nélkül is készíthető...

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg leveles tészta

Töltelék:

50 dkg túró
1 tojás
1 teáskanál vanília aroma
4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint lehet több is)
10-15 szem meggy
1 teáskanál rumaroma

Kenéshez:

1 tojás
5 dkg olvasztott Rama margarin

Elkészítése:

A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást, és a vanília aromát egy tálban összekeverjük, és egy másikban pedig a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és a maradék egy evőkanál cukorral. Pár percig állni hagyjuk, majd a túróhoz keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk jó vékonyra, és 10×10-es kockákra vágjuk, megtöltjük a túrótöltelékkel. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással a batyukat, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A kisült batyukat lekenjük olvasztott Rama margarinnal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése