2013. szeptember 11., szerda

Madártej torta

Kicsit időigényesebb mutatvány, mint a hétköznapi receptjeim, de akinek van egy kicsit több ideje, amit erre szán, abszolút megéri, nagyon finom sütemény....egy ismerősöm szülibulijára sütöttem először, ahol rengeteg sütemény volt, és ezt a tortát eléggé hátulra tették....aztán amikor valaki felfedezte, nagyon hamar elkapkodták...:)

Hozzávalók:

A tésztához:

8 ek liszt
2 tk sütőpor
8 ek cukor
8 tojásfehérje

A krémhez:

8 tojássárgája
1 cs vaniliás pudingpor
2 ek liszt
8 dl tej
20-25 dkg porcukor
25 dkg margarin

A díszítéshez:

3 dl habtejszín
6 dkg fehér csoki

Elkészítése:

A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport. A rojások fehérjét habbá verjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már nagyon kemény, óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. (Sütőfüggő)

A tojások sárgáját alaposan keverjük el a pudingporral, liszttel és 2 dl tejjel egy lábosban. A maradék 6 dl tejet mikróban forrósítsuk fel, majd öntsük a tojásos elegyhez. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé. Hagyjuk kihűlni, közben néha kevergessük meg.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tojásos krémet apránként adjuk hozzá, miközben géppel folyamatosan keverjük.

A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tortalapot és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyjunk egy keveset az oldalára is.

Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Levesszük róla a tortaforma karimáját, lekenjük az oldalát a maradék krémmel.

A fehér csokit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a torta oldalára szórjuk.

A fabtejszínt felverjük és kanállal habgaluskákat sorakoztatunk belőle a torta tetejére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése