2013. szeptember 11., szerda

Madártej torta

Kicsit időigényesebb mutatvány, mint a hétköznapi receptjeim, de akinek van egy kicsit több ideje, amit erre szán, abszolút megéri, nagyon finom sütemény....egy ismerősöm szülibulijára sütöttem először, ahol rengeteg sütemény volt, és ezt a tortát eléggé hátulra tették....aztán amikor valaki felfedezte, nagyon hamar elkapkodták...:)


Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojás fehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

8 tojás sárgája
1 cs vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
8 dl tej
20-25 dkg porcukor
25 dkg margarin

A tetejére:

3 dl habtejszín
6 dkg fehér csoki

Elkészítése: 

A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.


A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.

Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.

Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.


A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése