Nagyon szeretem ezt a piskótát, mert nem száraz, nem morzsálódik, egyszerű. Korábban kakaósan sütöttem, de az nem minden tortához megfelelő, így most elkészítettem ennek a sima változatát is.
Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
1 tk sütőpor
4 ek olaj
4 ek víz
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.(nem választjuk szét a sárgáját és a fehérjét). Belecsurgatjuk a vizet és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük és 35-40 percet sütjük. A sütés ideje sütőfüggő is valamelyesi, így érdemes tűpróbát tartani.