Egy újabb sütés nélküli finomsággal készültem...gyerekkoromban ettem ilyet utoljára, és anyukám elmondása szerint nagyon szerettem, így hat arra gondoltam, itt az ideje, hogy most én készítsem el a gyerekeimnek...:-)
Hozzávalók:
2 dl tej
2 ek liszt
3 tojás
5 kanál cukor
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 cs.vaniliás cukor
1 cs.ostyalap
Elkészítése:
A tejet a liszttel és a tojás sárgájával gőz fölött simára főzzük. A tojás fehérjéből habot verünk, hozzáadjuk az 5 kanál cukrot és gőz fölött kemény habot verünk.
A margarint kikeverjük a 15 dkg cukorral és a vaniliás cukorral, majd hozzáadjuk a főtt krémet, végül a habot.
A tölcsérekhez az ostyát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk és gőz fölött tölcséreket hajtogatunk belőle a következő technikával: egy nagy lábost negyedig töltünk vízzel, maj egy kisebb konyharuhát ráterítünk, és egy madzaggal körbekötve odarögzítjük. Arra figyeljünk, hogy a konyharuha ne lógjon le nagyon, nehogy meggyulladjon.
Amikor forr a víz rátesszük az ostya négyzeteket a konyharuhára, és amikor megpuhultak, formázhatjuk a tölcséreket.
Amikor kihűlt a krém is, és a tölcsér is, tölthető...:-)
A tejet a liszttel és a tojás sárgájával gőz fölött simára főzzük. A tojás fehérjéből habot verünk, hozzáadjuk az 5 kanál cukrot és gőz fölött kemény habot verünk.
A margarint kikeverjük a 15 dkg cukorral és a vaniliás cukorral, majd hozzáadjuk a főtt krémet, végül a habot.
A tölcsérekhez az ostyát 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk és gőz fölött tölcséreket hajtogatunk belőle a következő technikával: egy nagy lábost negyedig töltünk vízzel, maj egy kisebb konyharuhát ráterítünk, és egy madzaggal körbekötve odarögzítjük. Arra figyeljünk, hogy a konyharuha ne lógjon le nagyon, nehogy meggyulladjon.
Amikor forr a víz rátesszük az ostya négyzeteket a konyharuhára, és amikor megpuhultak, formázhatjuk a tölcséreket.
Amikor kihűlt a krém is, és a tölcsér is, tölthető...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése