Ez az a fajta sütemény,amit még a mákot nem kedvelő nagylányom is imád...tudnék róla ódákat is zengeni,de azt hiszem,felesleges...aki megkóstolta, nagyon szereti, aki pedig még nem, annak muszáj!😁
A másik lényeges dolog, hogy pofon egyszerűen elkészíthető, nem szükséges hozzá különösebb tudomány és nagyon mutatós kis desszert.😉
Hozzávalók:
A gubához:
7 kifli
7,5 dl tej(+2 ek cukor)
1,5 dl mák
1,5 dl cukor
2 ek szilvalekvár
A krémhez:
1 cs.vaniliás puding
3 ek cukor
1 cs.vaniliás cukor
3 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin
A tetejére:
4 dl tejszín
2 ek cukor
1 cs.zselatin fix
Elkészítése:
A kifliket karikára vágjuk,forró cukros tejjel leforrázzuk. Egy bögrében kimérjük a mákot és a cukrot és ledaráljuk,ráöntjük a leforrázott kiflikarikákra és jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb negyed órát sütjük.
A sütőből kivéve lekenjük a tetejét lekvárral és félretesszük,amíg hűl. Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport,a cukrot,a vaniliás cukrot,1 egész tojást és 2 tojás sárgáját csomómentesre keverünk,felöntjük a tej egy részével. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon felfőzzük,apránként hozzáadjuk a maradék tejet. Amikor jó sűrű,levesszük a tűzről és még amíg forró,belekeverjük a margarint és a 2 tojásfehérje felvert habját óvatosan beleforgatjuk.
Amikor a guba kihűlt, rákenjük a krémet.
A tejszínt a cukorral felverjük,ha elég kemény, mehet bele a zselatin fix. Evőkanállal rákanalazzuk a torta tetejére.
Kedves Krisztina! Lenne kedved játszani? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
VálaszTörlésA részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html