2015. február 1., vasárnap

Madártejes mákosguba torta

Ez az a fajta sütemény,amit még a mákot nem kedvelő nagylányom is imád...tudnék róla ódákat is zengeni,de azt hiszem,felesleges...aki megkóstolta, nagyon szereti, aki pedig még nem, annak muszáj!😁

A másik lényeges dolog, hogy pofon egyszerűen elkészíthető, nem szükséges hozzá különösebb tudomány és nagyon mutatós kis desszert.😉



Hozzávalók:

A gubához:

7 kifli
7,5 dl tej(+2 ek cukor)
1,5 dl mák
1,5 dl cukor

2 ek szilvalekvár

A krémhez:

1 cs.vaniliás puding
3 ek cukor
1 cs.vaniliás cukor
3 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin

A tetejére:

4 dl tejszín
2 ek cukor
1 cs.zselatin fix

Elkészítése:

A kifliket karikára vágjuk,forró cukros tejjel leforrázzuk. Egy bögrében kimérjük a mákot és a cukrot és ledaráljuk,ráöntjük a leforrázott kiflikarikákra és jól összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb negyed órát sütjük.

A sütőből kivéve lekenjük a tetejét lekvárral és félretesszük,amíg hűl. Közben elkészítjük a krémet.

A pudingport,a cukrot,a vaniliás cukrot,1 egész tojást és 2 tojás sárgáját csomómentesre keverünk,felöntjük a tej egy részével. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon felfőzzük,apránként hozzáadjuk a maradék tejet. Amikor jó sűrű,levesszük a tűzről és még amíg forró,belekeverjük a margarint és a 2 tojásfehérje felvert habját óvatosan beleforgatjuk.

Amikor a guba kihűlt, rákenjük a krémet.

A tejszínt a cukorral felverjük,ha elég kemény, mehet bele a zselatin fix. Evőkanállal rákanalazzuk a torta tetejére.






1 megjegyzés:

  1. Kedves Krisztina! Lenne kedved játszani? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés