2015. március 28., szombat

Mogyorótorta

Ezúttal anyukámnak volt a szülinapja,neki találtam ki ezt a tortát. Igazából, csak hogy iránymutatást kapjak, rákérdeztem,hogy milyet szeretne. Azt mondta diót,de miuán apukám allergiás a dióra mégse....ez kezdetnek elég is volt, úgy döntöttem,mogyorótortát kap.😃

Sok időm sajnos nem volt gondolkodni a recepten,de ennek ellenére viharos sikert aratott.😃



Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás
16 dkg cukor
16  dkg liszt
1 tk sütőpor
4 ek olaj
4 ek víz

A krémhez:

6 tojás sárgája
25 dkg cukor
7 dl tej
3 cs.vaniliás pudingpor
25 dkg margarin
2 ek mogyorókrém
2 ostyalap
1 csomag mogyoró
15 dkg cukor a karamellhez
Kb 1 dl tejszín

A tetejére és a díszítéshez:

3 dl hulala
Mogyoródarabok
Écsoki

Elkészítése:


A  piskótához a cukrot a tojásokkal habosra keverjük,majd belrcsurgatjuk a vizet és az olajat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Ez persze sütőfüggő is,érdemes tűpróbát végezni.

Amíg sül a piskóta,elkészíthetjük a krémet.a tojások sárgájából,cukorból,pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, lehűtjük. Amikor kihűlt,belekeverjük a margarint,majd elfelezzük,az egyik felébe belekeverjük a mogyorókrémet.

Az ostyalapokat tortaméretűre szabdaljuk és elkészítjük a karamellt.Megpirítjuk a cukrot,amikor szép barna,hozzáöntjük a tejszínt,addig melegítjük,amíg sima lesz. Ekkor ráöntjük az ostyára és rászórjuk a mogyorót.

Az időközben kihűlt piskótát ketté vágjuk,rákenjük a mogyorókrémes krémet. Erre jön a mogyorós,karamelles ostya,majd még egy ostyalap a tetejére. Erre pedig a vaniliás krémet kenjük, végül jöhet a piskóta másik fele.
A hulalát felverjük,befedjük vele a tortát. Mogyoró darabokkal és étcsokival díszítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése